nieuws

Spar Bredevoort op lijst om te verhuizen

Branche & Bedrijf 2981

Spar Bredevoort op lijst om te verhuizen

BREDEVOORT – De Spar-supermarkt in Bredevoort verhuist waarschijnlijk naar een locatie achter de voormalige knopenfabriek aan de Misterstraat.

De verhuizing van de huidige Spar aan de Misterstraat 5 is een belangrijk onderdeel van een schetsplan, dat is gemaakt voor het oude bedrijventerrein aan de Roelvinkstraat, Misterstraat en Bekendijk in Bredevoort. De knopenfabriek maakt ook onderdeel uit van die schets, meldt de Gelderlander.

In- en uitgang aan de kant van Roelvinkstraat

De zelfstandige Spar van Jorik Wubbels krijgt een in- en uitgang aan de kant van de Roelvinkstraat. Daar komt ook een parkeerterrein. Eerder werd al bekend dat de Spar in het centrum van Bredevoort niet verhuist naar het pand van de voormalige knopenfabriek aan de Misterstraat.

Gebouw krijgt status gemeentelijk monument

Een deel van het karakteristieke pand van de knopenfabriek blijft overigens behouden. De bedoeling is dat de voorkant van het pand wordt gerestaureerd. Er komen vier woningen in, die zijn gericht op de Misterstraat. Wanneer de verbouwing klaar is, krijgt het gebouw de status van gemeentelijk monument.

Metamorfose van gebied met woningen en een parkje

Het oude bedrijfspand aan de Misterstraat 39a wordt gesloopt. Er komen vier halfvrijstaande woningen. De plannen passen in een gehele metamorfose van het gebied, waar onder meer nieuwe woningen worden gebouwd. Ook komt er een parkje met speelvoorzieningen.

Reageer op dit artikel