nieuws

Picnic stopt met verkoop wegwerpplastic

Branche & Bedrijf 2557

Picnic stopt met verkoop wegwerpplastic

AMERSFOORT – Picnic verkoopt vanaf 1 september geen wegwerpplastic meer. Dit laat de onlinesupermarkt weten in een persbericht. 

De snel groeiende websupermarkt vervangt alle plastic rietjes, roerstaafjes, bordjes, bekers, schaaltjes, kommen en bestek door duurzame, biologisch afbreekbare alternatieven. Medeoprichter Michiel Muller: ‘Wij kijken continu naar hoe we ook op dit gebied voorop kunnen blijven lopen en kunnen innoveren. Het voortijdig uitbannen van wegwerpplastic is daar een goed voorbeeld van.’

Tegemoet komen aan de wens van veel klanten

Het bedrijf wil met de stop op al het wegwerpplastic zijn duurzame karakter onderstrepen en bovendien tegemoet komen aan de wens van veel klanten. Met de maatregel loopt Picnic ver vooruit op het besluit van het Europees Parlement, dat inhoudt dat er per 2021 geen plastic wegwerpproducten meer mogen worden verkocht.

Wegwerpplastic versneld uit de digitale schappen

Volgens Muller was het vanaf het begin af aan de bedoeling om Picnic samen met de klanten te maken. ‘We kregen steeds vaker de vraag wat er met plastic wegwerpartikelen ging gebeuren. Die feedback van de klanten is ook een belangrijke reden dat we deze producten versneld uit de digitale schappen gaan halen.’

Bagasse, papier en CPLA als alternatief

Als alternatief wil Picnic een volledig assortiment aan bestek en wegwerpbordjes van bagasse, papier en CPLA aanbieden. Bagasse is een restmateriaal van suikerriet dat volgens het bedrijf gewoon bij het gft-afval kan. ‘De papieren rietjes, gekleurde bekers en bordjes kunnen bij het oud papier. CPLA wordt gemaakt uit natuurlijke materialen en is biologisch afbreekbaar’, aldus Picnic.

Reageer op dit artikel