nieuws

Opvolger voor Spar Jan Janssen in Molenhoek

Branche & Bedrijf 2984

Opvolger voor Spar Jan Janssen in Molenhoek
Foto: Studio 38c

MOLENHOEK – Winkeleigenaar Jan Janssen van de Spar in Molenhoek heeft een opvolger.

Dit betekent dat de ondernemer vanaf 31 augustus met pensioen kan, zo meldt de Gelderlander. Het is nog niet bekend wie de nieuwe eigenaar is.

Supermarkt blijft Spar

Eerder werd al duidelijk dat Janssen na 38 jaar wilde stoppen met zijn supermarkt in het winkelcentrum van Molenhoek. Spar moest enkel nog een nieuwe ondernemer zien te vinden voor de winkel, die 500 vierkante meter telt. Nu zijn opvolger is gevonden, neemt Janssen op 31 augustus afscheid van zijn klanten. Zeker is dat ‘Spar’ op de gevel blijft staan.

Eerst met vakantie

Janssen liet eerder aan Distrifood weten dat hij eerst een tijd met vakantie wil, wat jarenlang niet mogelijk was. ‘Waarheen ik dan ga, weet ik nog niet. Dat zie ik tegen die tijd wel.’ Hij stelde liever nu te stoppen ‘dan wanneer ik achter een rollator loop. Nu ben ik nog topfit.’ Volgens Janssen reageerden klanten positief op het bericht dat hij er de brui aan geeft. ‘Ja, ik ken iedereen hier. Molenhoek heeft 3700 inwoners en ik zit hier 38 jaar. De klanten vinden het jammer dat ik ga, maar ze gunnen het mij wel.’

Andere tijden

Janssen startte zijn winkel in 1981. ‘Compleet andere tijden’, liet hij eerder aan de Gelderlander weten. Volgens hem was de winkel toen bijna de helft kleiner en had nog niemand van kant-en-klaarmaaltijden gehoord. Janssen stelde altijd met de wensen van de klanten te zijn meegegaan. De ondernemer begon destijds als zelfstandige supermarktondernemer in het Limburgse dorp, dat net iets ten zuiden van Nijmegen ligt. Sinds 1984 is de winkel een Spar. Die verbouwing en overstap beschouwt hij als een van de hoogtepunten in zijn loopbaan, liet hij eerder weten. ‘Ik ben trots op de winkel die er nu staat. Dat we door diverse verbouwingen steeds wat groter zijn geworden.’

Overval

Een dieptepunt was een brute overval in 2014 die veel impact had. Deze ervaring heeft Janssen vooral alert gemaakt zei hij. ‘Ik ben er niet bang van geworden. Wel moet je als ondernemer alert zijn, zeker in deze donkere maanden. Of het voorkomen had kunnen worden? Dat weet ik niet.’

Reageer op dit artikel