nieuws

Miljoenen gestolen van Aldi-weduwe na inbraak

Branche & Bedrijf 2225

Miljoenen gestolen van Aldi-weduwe na inbraak

ESSEN – Criminelen hebben afgelopen weekend miljoenen buitgemaakt bij een inbraak in de villa van Aldi-erfgename Babette Albrecht.

Volgens Duitse media bedraagt de buit zo’n €10 miljoen aan contant geld en sieraden. Babette Albrecht is de weduwe van voormalige Aldi-Nord baas Berthold Albrecht, die in 2012 overleed. Berthold is de zoon van oprichter Theo Albrecht.

Aldi-weduwe doorbrak onzichtbaarheid familie

Onbekende daders braken in bij twee villa’s in de wijk Bredeney in Essen, waarvan er een toebehoort aan Babette Albrecht, aldus Spiegel Online. Albrecht trouwde in 1985 op 25-jarige leeftijd met Berthold Albrecht, de zoon van Aldi-Nord oprichter. Ze veroorzaakte opschudding door te breken met het beleid van de familie Albrecht om een leven buiten de schijnwerpers te leiden. Nadat oprichter Theo Albrecht in 1971 werd ontvoerd en pas na betaling van losgeld werd vrijgelaten, koos de familie tientallen jaren lang voor een zo anoniem mogelijk bestaan.

Publieke confrontatie met zwager Theo jr.

Haar zwager Theo Albrecht junior beschuldigde Babette in 2014 ervan met haar houding en levensstijl ‘een last voor ons bedrijf’ te zijn. Twee jaar later dreef hij de spot met haar ‘soms gênante’ optredens in het openbaar.

Juridisch geschil

Sinds de dood van haar man krijgen Babette en haar vijf kinderen €25 miljoen per jaar van de Jakobus Foundation. Die heeft 19,5 procent van de aandelen in Aldi-Nord bezit. Over de invloed van deze stichting op het beleid van Aldi Nord was de afgelopen jaren veel te doen. Het leidde tot een jarenlang juridisch geschil.

Reageer op dit artikel