nieuws

Jumbo Koornneef mag Foodmarkt bouwen

Branche & Bedrijf 6378

Jumbo Koornneef mag Foodmarkt bouwen
Artist impression van de Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk.

NAALDWIJK – Jumbo-ondernemer Edward Koornneef heeft na jaren groen licht  gekregen voor het project De Rentmeester, een Jumbo Foodmarkt met 47 appartementen in Naaldwijk.

‘Acht jaar na aankoop van de grond, is er groen licht voor de bouw van project De Rentmeester in hartje Naaldwijk’, laat Jumbo Koornneef op zijn website weten. Het wordt een mix van wonen en een Foodmarkt, ‘waar de foodbeleving centraal staat’. Naar verwachting van Koornneef gaat de bouw in het eerste kwartaal van 2020 van start.

Raad van State nu wel akkoord

Koornneef kreeg in 2017 al toestemming van de gemeente, maar de Raad van State zette een streep door de plannen. De ondernemer en projectontwikkelaar (Samen Ontwikkelen Westland bv) paste daarop een deel van de plannen aan. Zo is er een herinrichtingsplan voor de Simon van Slingelandstraat gemaakt om de veiligheid van fietsers en wandelaars te waarborgen en kan er straks ondergronds worden geparkeerd. ‘Het vernieuwde plan is in maart jl. opnieuw beoordeeld door de Raad van State en zij heeft woensdag 28 augustus definitief groen licht voor de bouw gegeven’, aldus Koornneef, die in 2016 de overstap van AH naar Jumbo maakte.

La Place en Foodcafé

De Foodmarkt krijgt alle elementen: ‘Bakkers, slagers, kaasspecialisten en koks staan iedere dag klaar om lekkere, verse maaltijden te bereiden. Denk aan rijk belegde La Place-broodjes, wokgerechten, sushi van vers gestoomde rijst en pizza’s die gebakken worden in traditionele steenovens.’ Ook komt er een Foodmarktcafé  waar de gerechten ter plekke kunnen worden genuttigd.

Mooiste Foodmarkt van Nederland

Het is zijn ambitie om van deze Foodmarkt de ‘allermooiste én beste van Nederland’ te maken, schrijft de ondernemer. ‘Zodra de eerste schetsen van de winkel gereed zijn, kijken wij ernaar uit om deze te delen, zodat Westland bekend raakt met het concept van de Foodmarkt.’

Reageer op dit artikel