nieuws

Geen Lidl en Coop aan rand Gemert

Branche & Bedrijf 1390

Geen Lidl en Coop aan rand Gemert
Foto: Shutterstock

GEMERT – Gemert krijgt geen nieuwe Lidl en Coop aan de rand van de plaats. Dat besliste de Raad van State (RvS) woensdag.

De RvS verklaarde de  bezwaren van onder meer Nettorama, Albert Heijn en de Gemertse Ondernemersvereniging gegrond. Daardoor kan het plan van projectontwikkelaar Reggestede niet doorgaan. Die wilde op het terrein in Gemert, waar eerder een tuincentrum zat, twee nieuwe winkelcomplexen bouwen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Gemeente vreesde €4 miljoen boete

De gemeente Gemert-Brakel zag eigenlijk niets in het plan, maar zag zich genoodzaakt op formele gronden toch een omgevingsvergunning af te geven. Er zat vanwege het tuincentrum een detailhandelsbestemming op de grond. De gemeente vreesde een schadeclaim van circa €4 miljoen als ze niet akkoord ging met de plannen.

Bezwaren

Na dat besluit in 2017 volgden diverse bezwaarprocedures van concurrerende supermarkten, de ondernemersvereniging en omwonenden. Zo zagen de ondernemers liever nieuwbouw in de kern van de plaats vanwege de aanzuigende werking voor alle middenstanders.

Teleurgesteld

Projectontwikkelaar Reggestede is volgens directeur Jan Westerik ‘uiteraard teleurgesteld’ in de uitspraak van de Raad van State, schrijft het ED. Binnen nu en enkele maanden had de eerste spade in de grond gemoeten. Of er nu iets anders op het perceel wordt gebouwd is volgens Westerik ongewis. Reggestede zou de grond pas afnemen van de eigenaar bij groen licht voor de plannen.

Reageer op dit artikel