nieuws

Eerste Plus in Leiden opent dit najaar

Branche & Bedrijf 4396

Eerste Plus in Leiden opent dit najaar

LEIDEN – Plus verwacht in het najaar zijn nieuwe supermarkt te openen aan het Betaplein in Leiden. Het gaat om de eerste Plus-supermarkt in deze stad.

De nieuwe supermarkt van ondernemer Pieter Hooijschuur heeft een vvo van 1065 m2, geeft Plus-woordvoerder Sophie van de Fliert aan. Verder krijgt de eerste Plus-vestiging in Leiden drie reguliere en vier scan & go-kassa’s.

Plus in schoolgebouw

De supermarkt komt onderin een gebouw waarin middelbare school het Da Vinci College is gevestigd. Dit deel staat momenteel nog leeg, aldus lokale nieuwssite Unity.nu eerder deze week. Rond de locatie, in de zogenaamde Lammenschansdriehoek, zijn de laatste jaren flink wat woningen gebouwd. Van de Fliert: ‘Onze primaire doelgroep zijn de inwoners van de Lammerschansdriehoek, Cronesteijn en een deel van de Professorenwijk. Secundair zijn het passanten, studenten en leerlingen van het mbo Rijnland en van het Da Vinci College.’

Eerdere plannen

Eerdere plannen voor een supermarkt in het gebouw gingen om verschillende redenen niet door, meldt de lokale nieuwssite. ‘Er zijn inderdaad eerdere plannen geweest. We hebben gewacht tot de infrastructuur voor de supermarkt, de woningbouw en de bereikbaarheid in orde waren’, bevestigt Van de Fliert.

Supermarkten in Leiden

Het gaat om de eerste Plus in Leiden. Rondom Lammenschans is wel onder meer al een Spar en een Lidl te vinden. Verder zijn in de stad onder meer Albert Heijn, Jumbo en Dirk goed vertegenwoordigd, blijkt uit gegevens van Distrifood Dynamics.

Bron: Distrifood Dynamics

Reageer op dit artikel