nieuws

Coop stuurt klantreporter op Fairtrade-reis

Branche & Bedrijf 541

Coop stuurt klantreporter op Fairtrade-reis
Coop verkoopt sinds mei 2018 enkel nog fairtrade-bananen

VELP – Coop geeft een klant de kans om projecten van Fairtrade Original te bezoeken in Thailand. De bedoeling is dat de klant daar dan verslag van doet.

De klantreporter van Coop krijgt tijdens de reis te zien waar opgehaald geld aan wordt besteed. Tijdens de voorjaarseditie van de Fairtrade Week doneerde Coop voor elk verkocht fairtradeproduct €0,10 aan een Thais project. Dat bracht in totaal €15.000 op. Klanten kregen in die week 25 procent korting op de duurzame producten.

Coop: ‘Eerlijke handel draait ook om transparantie’

Yvonne van Asselt, mvo-manager bij Coop: ‘Als coöperatieve supermarktorganisatie vinden we het belangrijk om de noodzaak van duurzame handel onder de aandacht te brengen en samen met onze klanten het verschil te maken voor een betere wereld. Eerlijke handel draait ook om transparantie, daarom nodigen we één van onze klanten uit met eigen ogen te zien hoe het geld in Thailand besteed wordt.’

7 dagen langs Thaise Fairtrade-leveranciers

De ‘fairslaggever’ maakt een 7-daagse rondreis langs Thaise boeren. Het zijn leveranciers van fairtradeproducten die in Nederland in de supermarkt liggen. De reporter zal gaan vloggen, bloggen en verslag doen op social media. Klanten kunnen zich aanmelden met een video via Coop.nl/fairtrade.

Fairtrade Original

‘We zijn erg blij dat we door deze samenwerking met Coop en haar klanten onze boeren extra kunnen ondersteunen’, zegt René Bakker, algemeen directeur van Fairtrade Original. ‘We laten graag aan de Coop-reporter en consumenten zien dat de smaak van Fairtrade Original begint bij eerlijke handel.’

Reageer op dit artikel