nieuws

Ceo Maartje Frederiks verlaat HelloFresh

Branche & Bedrijf 4725

Ceo Maartje Frederiks verlaat HelloFresh

ZOETERMEER – Maartje Frederiks, ceo en grondlegger van HelloFresh in de Benelux, gaat het bedrijf na 8 jaar verlaten.

Frederiks stond 8 jaar geleden aan de wieg van de maaltijdboxenbezorger in Nederland. Sindsdien is ze als ceo verbonden aan het bedrijf. Per 1 september verlaat ze het bedrijf, laat HelloFresh in een persbericht weten. Ze wordt opgevolgd door Pauwel Wiertsema, die tot nu toe als directielid verantwoordelijk is voor de operatie.

Moeilijke beslissing

Frederiks stelt dat het een moeilijke beslissing was: ‘Het is één van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest. Ik weet dat ik afscheid neem van een uniek en mooi bedrijf. Ik ben trots op wat we bereikt hebben, waarvan velen dachten dat dit niet mogelijk was. Door de jaren heen hebben we ons aanbod enorm uitgebreid, onze service continu verbeterd en zijn we marktleider geworden.’

Taak voltooid

Ze ziet haar taak als oprichter voltooid. De tijd is  volgens haar rijp om aan een nieuw avontuur te beginnen. ‘HelloFresh kan voortbouwen op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren en ik heb alle vertrouwen in mijn collega Pauwel als nieuwe ceo van HelloFresh Benelux.’ Het opvolgingsproces voor de huidige positie van Wiertsema is inmiddels opgestart.

Grootste in maaltijdboxen

Frederiks wist in 8 jaar HelloFresh uit te bouwen tot de grootste bezorger van maaltijdboxen in Nederland. Ook sloot ze een alliantie met Plus, die HelloFresh-maaltijdpakketten in de winkels verkoopt. In 2015 werd ze door de lezers van het vakblad Emerce gekozen tot innovatiefste e-commerceprofessional van 2015.

Maaltijdbox onder druk

Eind vorig jaar werd bekend dat aanbieders van maaltijdboxen terrein verliezen in Nederland ten gunste van de verspakketten in supermarkten, die hard doorgroeien. Uit GfK-cijfers bleek dat nog maar 2,9 procent van de Nederlandse huishoudens klant is bij HelloFresh en andere aanbieders van maaltijdboxen. Een jaar eerder was dat nog 3,5 procent.

 

Reageer op dit artikel