nieuws

Buurt tegen komst Aldi Deurne

Branche & Bedrijf 1912

Buurt tegen komst Aldi Deurne

DEURNE – Omwonenden van een bloemenwinkel in Deurne vrezen de komst van Aldi dat naar verluidt de locatie wil overnemen. Het CDA stelt vragen.

De mogelijke  komst van Aldi naar de locatie aan Veldstraat is reden voor het CDA om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. De buurt ziet immers de komst van de discounter niet zitten, schrijft het Eindhovens Dagblad. Bovendien past volgens het CDA het plan niet in het gemeentelijk beleid om winkels in het centrumgebied te concentreren zodat  leegstand wordt opgelost en voorkomen.

Juist in centrum concentreren

De locatie, waar  nu nog een bloemenwinkel is gevestigd, valt buiten dit centrumgebied. Een woordvoerder van de bloemenwinkel  zegt in het Eindhovens Dagblad dat de bloemenzaak wil verhuizen naar een leegstand pand in het centrum. De woordvoerder erkent ook te zijn benaderd door een supermarktketen die de huidige locatie graag wil overnemen. Over een tijdspad kan hij niks zeggen. ‘De verhuizing kan nog wel enige tijd duren, gezien de procedures die moeten worden doorlopen.’

CDA wil andere invulling

Het CDA wil van het college weten of dit op de hoogte was van de verhuisplannen van de ondernemer die de bloemenwinkel uitbaat. Ook wil het CDA weten of er stappen worden ondernomen om te zorgen voor een andere invulling dan een supermarkt. ‘Is er overleg met betrokken partijen, inclusief omwonenden om oplossingen te bereiken? Zo ja, wat zijn de eerste uitkomsten? Zo, nee, gaat u deze gesprekken organiseren’, aldus het CDA.

Zeven supermarkten

Aldi heeft nog geen vestiging in het ruim 24.000 inwoners tellende Deurne waar al wel zeven andere supermarkten zijn gevestigd. Plus en Jumbo hebben beide twee  vestigingen. Verder zijn AH, Lidl en Jan Linders in de Brabantse plaats vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel