nieuws

Bun naar RvS om supermarkt Ter Borch

Branche & Bedrijf 2025

Bun naar RvS om supermarkt Ter Borch
Inwoners van de Tynaarlose wijk Ter Borch zijn al jaren fel gekant tegen de komst van een supermarkt

TYNAARLOO – Projectontwikkelaars Bun en vof Ter Borch stappen naar de Raad van State om zo toch de bouw van een supermarkt in nieuwbouwwijk Ter Borch af te dwingen.

Vastgoedbedrijf Bun en vof Ter Borch (Heijmans en Ballast Nedam) gaan een besluit aanvechten van de gemeenteraad van Tynaarlo. Die besliste eind mei dat in de aan de stad Groningen grenzende nieuwbouwwijk Ter Borch geen grote supermarkt mag worden gebouwd. Dat terwijl in de  afgelopen 6 jaar al vijf keer was besloten om wel medewerking te verlenen aan de komst van een supermarkt bij de entree van de woonwijk, zo schrijft de Asser Courant.

Plan afgewezen op oneigenlijke  gronden

Bun, het vastgoedbedrijf van AH-multifranchiser Jan Bun, en vof Ter Borch hebben er al eerder op gewezen dat zij de gemeente willen houden aan het contract dat is opgesteld in de periode dat de gemeenteraad nog wel meermalen aangaf dat de supermarkt er mocht komen. De projectontwikkelaars vinden bovendien dat het besluit op oneigenlijke gronden is genomen, schrijft de website. Een van de argumenten van de gemeenteraad om het project af te wijzen is dat de verkeersveiligheid rond de supermarkt, die naast een school moet komen, niet voldoende is gewaarborgd. De projectontwikkelaars bestrijden dat.

Rechtsgang verrast gemeente niet

De gemeente is niet verrast dat de projectontwikkelaars juridische stappen nemen. Een eerder gesprek om de rechtsgang af te wenden, leverde geen resultaat op. ‘De wethouder heeft tijdens de raadsvergadering al aangegeven dat dit zou kunnen gebeuren’, zegt woordvoerder Martin Wering van Tynaarlo in de  Asser Courant. Hij wil niet vooruit lopen op de mogelijke consequenties voor de gemeente. ‘Er zijn talloze scenario’s mogelijk, afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State. Daar kunnen we nu nog niet op vooruit lopen.’ Wanneer de zaak voorkomt, is nog niet bekend.

Kleine meerderheid raad tegen

De plannen voor de supermarkt werden in mei met de kleinst mogelijke meerderheid door de gemeenteraad van de gemeente Tynaarlo weggestemd. 12 raadsleden stemden tegen de komst van een supermarkt van circa 2500 vierkante meter met 200 parkeerplaatsen en 11 raadsleden stemden voor. De eerste plannen voor de bouw van een super stammen al uit 2012. Al sinds het prille begin zijn winkeliers uit omringende plaatsen en ook wijkbewoners tegen. 

 

Reageer op dit artikel