nieuws

Boskoopse winkeliers tegen verhuizing Aldi

Branche & Bedrijf 1325

Boskoopse winkeliers tegen verhuizing Aldi
Aldi Boskoop. Foto: Google Streetview

BOSKOOP  – Boskoopse winkeliers in Boskoop vrezen een ‘spookcentrum’ als Aldi verhuist vanuit de kern van het dorp naar een bedrijventerrein aan de rand van de plaats.

Aldi heeft toestemming van de gemeente om het filiaal te verhuizen van de Puttelaan in de wijk Snijdelwijk naar een locatie op het bedrijventerrein Westpark. De winkeliers, verenigd in de Vereniging Dorpskern Winkels, tekenen daar bezwaar tegen aan. Ze vrezen dat op termijn andere winkels daaronder  gaan lijden. ‘Je creëert een spookcentrum, vergelijkbaar met de verlaten Franse dorpjes, met in het buitengebied zo’n hypermarché”, zegt secretaris Marina van der Hoeven namens de winkeliers in het AD.

Al  eerder bezwaar

De winkeliers uitten die vrees eerder al in mei van dit jaar in het AD.  Toen nam de gemeente een voorbereidingsbesluit om de verhuizing van de 1000 vierkante meter tellende  Aldi mogelijk te maken. Het college van B&W en gemeenteraadsleden zien alleen maar voordelen. Ze houden vast aan een zes jaar oud bestemmingsplan dat detailhandel en horeca toestaat. Daarnaast zou een verhuizinng van de  Aldi overlast tegen  gaan. Door te verhuizen komt de Aldi in de nabijheid twee hotels voor arbeidsmigranten te liggen. ‘Dit kan de wijk Snijdelwijk misschien rustiger maken, omdat er een hele trek van arbeidsmigranten naar de Aldi daar verdwijnt’, zei het Boskoopse CDA-raadslid Helma van der Louw in mei in het AD.

Vijf supermarkten

Boskoop, met bijna 16.000 inwoners, herbergt in totaal vijf supermarkten ,een Poolse niet meegerekend. Buiten Aldi zijn dat een filiaal van Albert Heijn en drie Hoogvliet-supermarkten. Het bezwaar van de winkeliers wordt dinsdag 3 september behandeld door de commissie bezwaarschriften van de gemeente Alphen aan den Rijn waar Boskoop onder valt. De winkkeliers kondigden al aan het gevecht niet op te geven.

Reageer op dit artikel