nieuws

Aldi en AH Hulst leggen parkeerplaatsruzie bij

Branche & Bedrijf 2617

Aldi en AH Hulst leggen parkeerplaatsruzie bij

HULST – Albert Heijn en Aldi in Hulst hebben hun conflict over parkeerplaatsen bijgelegd.

Beide supermarkten zijn overeengekomen dat Albert Heijn, net als Aldi, parkeervakken krijgt van 2,80 meter breed. Dit meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant.

Aldi hoeft niet te vrezen voor uitstel opening supermarkt

De toekomstige buren, die dinsdag tegenover elkaar stonden voor de kortgedingrechter, zijn nu tot een compromis gekomen. Daarbij is besloten dat de gezamenlijke uitrit er komt. De parkeervakken van Albert Heijn op het voorste gedeelte, dat nu overgaat in het parkeerterrein van Aldi, worden in ruil daarvoor ook 2,80 meter breed. De AH-parkeervakken hebben nu nog een breedte van 2,50 meter. Nu er duidelijkheid is, hoeft Aldi niet langer te vrezen dat de opening van de nieuwe supermarkt over enkele weken moet worden uitgesteld.

Door kleinere oppervlakte Aldi minder parkeerplekken nodig

De ruzie tussen de twee supermarkten had als inzet 10 parkeerplaatsen, die Albert Heijn-franchiser Ivo Mattheeuws zou afstaan voor onder meer een gezamenlijke uitrit. Mattheeuws wilde daar bij nader inzien onderuit, ondanks een handtekening onder een overeenkomst. Hij stelde te zijn misleid door Aldi, dat met een oppervlakte van 1550 vierkante meter uiteindelijk kleiner zou worden dan de eerder genoemde 1700 vierkante meter. Omdat voor deze kleinere oppervlakte minder parkeerplekken nodig waren, meende Mattheeuws dat het voor AH niet nodig was om 10 parkeerplaatsen op te offeren. Door de geringere omvang van de Aldi zou de gezamenlijke uitrit volgens hem ook overbodig zijn.

Rechter gaf beide partijen de tijd tot woensdag 12 uur

De kortgedingrechter had beide partijen opdracht gegeven om voor woensdag 12.00 uur tot een vergelijk te komen. Als ze er samen niet uit waren gekomen, had hij volgende week vonnis gewezen. De nieuwe Aldi moet over vier weken openen. De bouw van de  Aldi had eerder ook al heel wat voeten in aarde. Zo verleende de gemeente in eerste  instantie geen vergunning. Later paste Aldi de plannen aan en dat zorgde voor vertraging.

Reageer op dit artikel