nieuws

Albert Heijn zet mes in management

Branche & Bedrijf 8948

Albert Heijn zet mes in management

ZAANDAM – Albert Heijn zet het mes in zijn managementlaag. Het concern schrapt circa 150 managementbanen en verwacht voor deze werknemers een andere functie binnen de organisatie te vinden.

De onderneming wil kortere lijntjes in de organisatie en de structuur versimpelen, meldt het ANP. Een woordvoerder van AH bevestigt een eerder bericht daarover van RTL Z.

Ook functies op hoofdkantoor Zaandam vervallen

Een zegsman van AH laat weten dat het gaat om operationele en regiomanagers door heel Nederland. Er komen ook functies te vervallen op het hoofdkantoor in Zaandam. De betreffende werknemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Nieuwe indeling gaat in per 1 oktober

De supermarktketen wil zoveel mogelijk managers voor de onderneming behouden in een andere functie. Daar wordt nu naar gezocht. De nieuwe indeling moet per oktober ingaan en komt uit de koker van Marit van Egmond, die per 1 februari het roer overnam bij de supermarktketen.

Een supermarktmanager delen

Eerder werd duidelijk dat Albert Heijn werkt aan grote veranderingen in de manier waarop winkels worden geleid. Insiders meldden toen aan Distrifood dat sommige AH’s in de toekomst een supermarktmanager moeten delen.

Reageer op dit artikel