nieuws

AH gaat Bol.com-speelgoedboek verspreiden

Branche & Bedrijf 4468

AH gaat Bol.com-speelgoedboek verspreiden
Foto: ANP

ZAANDAM – Ahold Delhaize-dochter Bol.com komt dit najaar met een papieren speelgoedboek gericht op de kadomaand. Het boek wordt onder meer via de winkels van zusterketens Albert Heijn en Delhaize verspreid.

Dat meldt het webshopvakblad Twinkle. Bol.com heeft geen trek om het boek huis-aan-huis te verspreiden. Daarom kiest het bedrijf ervoor om het speelgoedboek vanaf oktober gericht via de post te verzenden aan de doelgroep. Daarnaast is het dan dus via zijn zusterketens verkrijgbaar. Daarmee wil het webwarenhuis de 25 procent huishoudens in Nederland en Vlaanderen bereiken waar kinderen wonen.

Voor het eerst een papieren editie speelgoedboek

Bol.com kwam in al 2016 met een digitaal speelgoedboek. Daarmee konden kinderen een verlanglijstje konden samenstellen dat werd gekoppeld aan de Bol.com-account van hun ouders. Het is voor het eerst dat de grootste online verkoper van Nederland met een papieren editie komt. ‘Het boek zal ook een aantal leuke “tools” bevatten om het nog makkelijker te maken om (online) verlanglijstjes te maken waarmee het een eigentijds speelgoedboek wordt’, zo wordt een woordvoerder van Bol geciteerd.

Nauwere band tussen Bol.com en Albert Heijn

De verspreiding van het boek is een nieuw voorbeeld van de nauwere band tussen Albert Heijn en Bol.com. Zo is het inmiddels mogelijk om met een Bol.com-account ook in te loggen op de website van Albert Heijn en krijgen deelnemers aan het AH Bezorgbundel-programma ook gratis bezorging bij Bol.com. Daarnaast kunnen bestellingen worden afgehaald in AH-vestigingen. Distrifood onthulde onlangs dat AH bovendien kijkt naar de mogelijkheid om boodschappen te verkopen via Bol.com.

Reageer op dit artikel