nieuws

AH biedt meer vlees en kaas van lokale boeren

Branche & Bedrijf 1440

AH biedt meer vlees en kaas van lokale boeren

ZAANDAM – Albert Heijn breidt vanaf volgende week zijn kaas- en vleeswarenassortiment uit. De marktleider wil meer keuze bieden, onder meer door de toevoeging van lokaal assortiment.

In een persbericht noemt AH onder meer de start van de verkoop van Zaanlander grove rasp en forse flakes en diverse nieuwe varianten Streeckgenoten kaas en vleeswaren. Ook breidt AH het aanbod biologische vleeswaren uit. Daarnaast introduceert de supermarktketen nieuwe producten voor de borrel.

Uitbreiding assortiment Streeckgenoten-kazen

AH breidt het assortiment van verschillende soorten kazen onder de naam Streeckgenoten uit met kazen ‘van de beste kaasmakers uit de buurt’, zo stelt het concern. Als voorbeelden van het nieuwe kaasaanbod noemt AH gerookte kaas van de gebroeders Verweij uit Polsbroek in de provincie Utrecht en Polderpracht uit Terschelling. AH zegt op kaasgebied al 100 jaar trots te zijn op de Zaanlander-kaas, die is gemaakt volgens een ‘eigen unieke Albert Heijn-receptuur’. In de grootste AH-winkels is deze kaas volgens de supermarktketen te vinden ‘als extra dikke plak’ of ‘juist flinterdun gesneden’.

Nieuwe producten biologische vleeswaren

Het vleeswarenassortiment van topslagers uit de buurt wordt in Noord-Holland uitgebreid met het assortiment van slager Louman. In het noorden van Nederland komt tongenworst, biefstukworst en Friese snijworst in de schappen. Deze is afkomstig van twee nieuwe slagers, de familie Spijkerman en William van der Weg. AH stelt verder van alle supermarkten de ruimste keuze in biologische vleeswaren aan te bieden. Daaronder bevindt zich een aantal nieuwe producten zoals een boerenham, grillworst en een verse biologische runderrookworst.

Metamorfose van borrelassortiment

Ook het borrelassortiment ondergaat een metamorfose en biedt een ruimere keuze, aldus AH. ‘Klanten kunnen kleinere stukjes van bijzondere Nederlandse kazen of Italiaanse, Spaanse of Franse hammen ontdekken voor de borrel. Daarnaast komen er nieuwe soorten verse olijven, hummus en salades, maar ook vegetarische producten als falafelbites en groentesticks bij.’

Reageer op dit artikel