nieuws

Westvoorne zegt ‘nee’ tegen nieuwe Aldi

Branche & Bedrijf 2395

Westvoorne zegt ‘nee’ tegen nieuwe Aldi

WESTVOORNE – De gemeente Westvoorne in Zuid-Holland heeft plannen voor de vestiging van een nieuwe Aldi in een leegstaand pand op een industrieterrein afgewezen.

Dat meldt de regionale editie van AD die in de gemeente verschijnt. Aldi smeedde plannen om zich te vestigen op de hoek van het bedrijventerrein De Pinnepot in Oostvoorne. Daarvoor had de prijsvechter een leegstaand pand naast de lokale Praxis op het oog.

Bestemmingsplan staat komst supermarkt niet toe

De gemeente Westvoorne stelt dat de verkoop van dagelijkse boodschappen op de locatie volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan en de gemeente ook geen uitzondering wil maken voor Aldi. De gemeente wijst verder onder meer op provinciale regels die vestiging van detailhandel beperken tot dorpscentra. Daarnaast zou de komst van Aldi voor druk zorgen op de omzetten van bestaande supermarkten in de centra van omliggende plaatsen.

Aldi wilde groot marktgebied bedienen

Voor Aldi was de locatie juist de invulling van een witte vlek. De discounter rekende erop met de nieuwe vestiging klanten uit Oostvoorne, Rockanje en Brielle te kunnen bedienen. Het is niet duidelijk of de discounter nog in beroep gaat tegen het besluit van de gemeente Westvoorne.

Reageer op dit artikel