nieuws

Cafébaas Nijmegen eist biergeld van AH en Coop

Branche & Bedrijf 41407

Cafébaas Nijmegen eist biergeld van AH en Coop

NIJMEGEN – Voor misgelopen bierverkoop wil kastelein Bas Neienhuis van de kroegen Faber (Van Broeckhusenstraat) en Tempelier (Molenstraat) AH een rekening van 10.000 euro sturen. Mogelijk spreekt hij ook Coop aan. Dat meldt de Gelderlander vandaag.

Dat meldt De Gelderlander vandaag. ‘Het zijn de inkomsten die ik misloop door de verkoop van blikjes bier in de winkels. Ik ben in gesprek met een jurist om de mogelijkheid te onderzoeken om dat verlies te claimen.’, aldus de kastelein in de krant. ‘Als horecaondernemer doen we alle moeite om een leuk evenementenplein te organiseren. Met bezoekers die bier uit winkels meenemen, maak je de exploitatie voor ons onbetaalbaar.

10 euro verschil in bierprijs

De kastelein wijst erop dat de horeca veel tijd en energie steekt in een evenementenplein in de stad. Daarvoor worden bijbehorende hogere prijzen berekend voor het bier.  De krant geeft aan dat Een gekoelde six-pack bij AH 7 euro kost. Zes bier van de tap komt op ruim 17 euro.

Promoties in de supermarkten

De Nijmeegse supermarkten stimuleren de verkoop van alcohol in blik deze week juist extra. Voor zover mogelijk stonden actiestraten vol met extra koelingen, constateerde Distrifood bij een eigen rondgang door de stad. In de koelingen zijn blikken bier en mixdranken met korting aangeboden. Naast de blikken met alcoholische dranken, koelden de supermarkten onder meer extra blikjes 0,0%-bier, frisdrank en energydrinks. De supermarkten in het centrum mogen geen alcohol in glasverkopen en hebben dit assortiment afgedekt.

 

Reageer op dit artikel