nieuws

Vomar-directeur Doymaz zet stap naar Scapino

Branche & Bedrijf 3864

ALKMAAR – Vomar-topman Adem Doymaz wordt algemeen directeur bij schoenen- en modeketen Scapino.

Vomar-directeur Doymaz zet stap naar Scapino

Doymaz maakte in mei bekend Vomar te verlaten, na vijf jaar eindverantwoordelijk te zijn geweest voor de winkeloperatie, de logistiek en de productiebedrijven van de Noord-Hollandse supermarktformule.

Algemeen directeur Scapino

Adem Doymaz begint zijn topfunctie bij Scapino per oktober dit jaar, meldt Retailtrends. De Vomar-topman volgt er Edward Doornbos op, die zich vanaf dan weer volledig op Ziengs Schoenen kan richten. De directie bestaat verder uit inkoopdirecteur Beate Toonen. Scapino kwam in 2016 na faillissement in handen van Ziengs. Dat schoenenbedrijf is in Nederland actief met 170 winkels en een webshop.

Vomar

Het is onbekend of er bij Vomar al een opvolger is gevonden voor Doymaz. Ook is het onbekend of het vertrek van de topman de groeiplannen van de keten, die Vomar begin van dit jaar deelde, in de weg zit. De supermarktketen zag in januari veel potentieel voor nieuwe groei en zei op zoek te zijn naar nieuwe vestigingspunten. In Ter Aar lijkt er in elk geval eindelijk een nieuwe Vomar te komen. De gemeenteraad van Nieuwkoop staakt er zijn verzet tegen de nieuwbouw, na een maandenlange strijd tegen de keten.

Reageer op dit artikel