nieuws

Thuisbezorgd verwerkt 18,5 miljoen orders

Branche & Bedrijf 710

Thuisbezorgd verwerkt 18,5 miljoen orders
Foto: ANP

AMSTERDAM – Thuisbezorgd.nl heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 18,5 miljoen bestellingen verwerkt in Nederland. Dit is een groei met 18 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Ook de gemiddelde waarde van de bestellingen steeg, zo schrijft Thuisbezorgd in de toelichting op de cijfers. De gemiddelde waarde van bestellingen nam ook toe, vooral onder invloed van de verhoging van de btw. De totale omzet omzet van Thuisbezorgd in ons land steeg met 24 procent naar €57,9 miljoen. De hogere marges voor Thuisbezorgd op bestellingen die via de eigen Scoober-dienst lopen, liggen ten grondslag aan deze groei.

Internationaal 71 miljoen bestellingen

De onderneming boekte in Nederland een operationele winst (ebitda) van €29 miljoen. In totaal verwerkte Takeaway.com, de internationale overkoepelende naam voor Thuisbezorgd, 71 miljoen orders. Dit is een toename met 70 procent. De omzet groeide van €110 miljoen naar €185 miljoen. De onderneming profiteerde daarbij onder meer van overnames op de Duitse markt, waar Delivery Hero werd ingelijfd. Ook in België en Oostenrijk groeide het bedrijf hard.

Fusiegesprekken met Brits Just Eat

De onderneming voert op dit moment gesprekken over een samengaan met het Britse Just Eat. Als dit wordt afgerond ontstaat een onderneming met een omzet van zo’n €5,6 miljard en een beursnotering in Londen. Jitse Groen is de beoogde topman van het fusiebedrijf.

Reageer op dit artikel