nieuws

Ter Aar staakt verzet tegen bouw Vomar

Branche & Bedrijf 3903

NIEUWKOOP – De gemeenteraad van Nieuwkoop staakt zijn verzet tegen nieuwbouw van Vomar in Ter Aar.

Ter Aar staakt verzet tegen bouw Vomar

Daarmee is de weg naar de bouw van de Vomar definitief vrij en komt een einde aan een maandenlange strijd waarin gemeente en supermarktbedrijf tegenover elkaar stonden en waarin werd gedreigd met een schadeclaim van drie miljoen. Afgelopen week zag de gemeenteraad van Nieuwkoop, waar Ter Aar onder valt, definitief af van een bestemmingsplanwijziging die nog een spaak in het wiel van de nieuwbouwplannen had steken.

1800 vierkante meter grote supermarkt

Vomar maakte in juni vorig jaar bekend dat het een nieuwe 1800 vierkante meter grote supermarkt wil openen. Deze supermarkt komt op een terrein achter de Intratuin dat enkele jaren geleden is gekocht door Hoorne Vastgoed, een aan Vomar gelieerd bedrijf. De komst van de winkel was omstreden omdat deze buiten het centrum van de plaats komt. Volgens de gemeente was het besluit om detailhandel op die locatie mogelijk te maken nooit bedoeld voor een supermarkt, maar alleen om uitbreiding van de Intratuin mogelijk te maken.

Gemeente gaf €320.000 uit aan bestemmingsplanwijziging

Een wijziging van het bestemmingsplan was de laatste mogelijkheid voor de gemeente om de bouw tes toppen. In totaal gaf de gemeente hier €320.000 aan uit. Vomar en Intratuin dreigden met een schadeclaim van €3 miljoen indien de gemeente de bouw zou blokkeren. ‘Dit proces heeft 320.000 euro gekost, terwijl we een jaar geleden ook al wisten dat er een schadeclaim van 3 miljoen euro boven ons hoofd hing’, zo wordt de fractievoorzitter van D66 in Nieuwkoop geciteerd in de lokale krant.

Reageer op dit artikel