nieuws

SP stelt kamervragen over situatie Picnic

Branche & Bedrijf 2281

SP stelt kamervragen over situatie Picnic

DEN HAAG – De zaak rond de arbeidsomstandigheden bij websupermarkt Picnic hebben de Tweede Kamer gehaald. De SP vraagt de regering om opheldering.

AD meldt dat SP-kamerlid Bart van Kent kamervragen stelt over Picnic. Dit gebeurt naar aanleiding van een artikel over vermeende misstanden bij de websupermarkt waarover de krant gisteren schreef. Het is niet voor het eerst dat Picnic aan de orde komt in de Tweede Kamer. Van Kent stelde eerder dit jaaar naar aanleiding van media-aandacht voor Picnic al kritische vragen over  Picnic. Daarop ontving hij antwoord van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelenheid.

Reactie van minister en staatssecretaris

Van Kent wil nu dat minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Van Ark concreet reageren op de klachten die door werknemers anoniem werden aangekaart. Het gaat daarbij onder meer om het feit dat de meeste werknemers van Picnic via uitzendbureaus op een nul-urencontract werken en problemen met de bezorgauto’s.

FNV kwam al eerder met klachten over Picnic

De arbeidsomstandigheden bij Picnic staan al langer onder druk. Al in december 2018 kwam Marianne Jekkers van FNV naar buiten met haar oordeel: ‘Wij begrijpen hoe het komt dat Picnic gratis kan bezorgen. Ze betalen te weinig loon, laten mensen keihard werken en investeren niet in een veilige werkomgeving.’

Picnic heeft lonen recent flink verhoogd

Picnic heeft de klachten altijd ontkend of aangegeven dat aan oplossingen wordt gewerkt. De onderneming stelt ook zeker niet minder te betalen dan andere partijen. Recent bleek uit onderzoek dat Picnic lonen stevig heeft verhoogd.

Reageer op dit artikel