nieuws

Plofkraak AH Zwijndrecht op televisie

Branche & Bedrijf 4845

Plofkraak AH Zwijndrecht op televisie
Screenshot: Distrifood

ZWIJNDRECHT – De plofkrakers die vorige week grote schade hebben aangericht bij de Albert Heijn in Zwijndrecht maken mogelijk deel uit van een internationale bende. Met aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht werd de jacht op de criminelen woensdagavond verhevigd.

De Albert Heijn in Zwijndrecht raakte vorige week zwaar beschadigd bij een plofkraak. De winkel kon pas in de loop van deze week weer open. Daarbij werd een deel van de gevel opgeblazen. De politie vermoedt dat de daders deel uitmaken van een internationaal opererende bende, die een reeks aan plofkraken op zijn kerfstok heeft.

Pizzaschuif met explosieven

Daarbij wordt eerst een Audi gestolen, vervolgens wordt er een ‘pizzaschuif’ met explosieven in de gleuf van de geldautomaat geschoven die vervolgens ontploft. De politie identificeert activiteiten van de bende in Coevorden, Ter Apel, Renkum, Bree (België), Purmerend, Amsterdam en dus Zwijndrecht.

Uitzending leverde negentien tips op

De uitzending van Opsporing Verzocht heeft inmiddels negentien tips opgeleverd.

Reageer op dit artikel