nieuws

Actie Picnic-personeel na ontslag FNV-leden

Branche & Bedrijf 4661

Actie Picnic-personeel na ontslag FNV-leden

DUIVENDRECHT – Picnic-medewerkers hebben woensdag samen met vakbond FNV actiegevoerd tegen de onlinesuper na ‘onterechte ontslagen’.

Volgens FNV heeft Picnic meerdere mensen ontslagen die actief waren voor de vakbond. Ze hadden nog geen actie gevoerd tegen hun werkgever, maar waren wel (voor het eerst) met elkaar in gesprek over de vakbond. Campagneleider Marianne Jekkers: ‘Sinds FNV actief is bij Picnic merken we steeds vaker dat medewerkers die zich inzetten voor de FNV op straat worden gezet.’ Zij zijn ‘om slappe redenen’ ontslagen, meent de bond. Actievoerders stellen woensdag de leiding de vraag of ze zich mogen verenigen en aansluiten bij een vakbond.

Reactie Picnic-topman Muller

Picnic-medeoprichter Michiel Muller zegt in een reactie dat zijn bedrijf ‘nooit iemand zou ontslaan om de reden dat ze actief bij een vakbond zijn’. Volgens hem zijn de meeste mensen die eerder acties voerden nog steeds in dienst bij Picnic. Als ze er niet meer werken dan is het ‘om andere redenen dan hun betrokkenheid bij de acties’.

Picnic-personeel ontevreden

Dinsdag bracht het Algemeen Dagblad klachten van Picnic-koeriers naar buiten over de arbeidsomstandigheden bij de onlinesuper en diverse mankementen aan hun bezorgwagens. Zij schrijven ongelukken toe aan haperende bezorgauto’s en strakke bezorgtijden. Woensdag blijkt dat het heeft geleid tot kamervragen.

Reageer op dit artikel