nieuws

Odins memberfunding levert 5 ton op in 2 dagen

Branche & Bedrijf 486

Odins memberfunding levert 5 ton op in 2 dagen
De Odin-vestiging in Arnhem.

GELDERMALSEN – Leden van Odin hebben ruim €550.000 bijeengebracht in het voorraadfonds van de biologische foodcoop. Odin heeft de memberfunding na twee dagen gesloten.

Eind vorige week werd bekend dat Odin zijn assortiment met 1000 producten wilde uitbreiden. Hiervoor vroeg de bio-foodcoöperatie zijn 8900 leden om tijdens de opstartfase een deel van de voorraad mee te financieren via een kortlopend voorraadfonds. Het fonds blijkt een groot succes. ‘We zijn er nog steeds beduusd van’, schrijft het bedrijf op LinkedIn.

‘Niet verwacht middenin de zomer’

‘Wauw! We voelen ons hierdoor super gesteund. We weten dat veel mensen achter onze idealen staan, maar we hadden niet verwacht dat we middenin de zomer zoveel support zouden krijgen’, zegt Odin-directeur Merle Koomans van den Dries op de eigen website. ‘We krijgen nog steeds aanmeldingen. Daar moeten we helaas nee tegen zeggen. Maar er komen in de toekomst ongetwijfeld weer nieuwe projecten voorbij waarbij we de steun van onze leden, in welke vorm dan ook, goed kunnen gebruiken.’

‘Odin minder afhankelijk van banken’

Memberfunding vormt een belangrijk onderdeel van het Odin foodcoopmodel. Met deze vorm van financiering kunnen leden rechtstreeks bijdragen aan een eerlijke en duurzame voedselketen. Daarnaast wordt Odin hierdoor minder afhankelijk van banken, aldus de keten. Dankzij het succes heeft Odin het fonds op zaterdagavond 20 juli kunnen sluiten.

Reageer op dit artikel