nieuws

Nieuwbouw voor Hoogvliet in Vlaardingen

Branche & Bedrijf 3250

Nieuwbouw voor Hoogvliet in Vlaardingen

VLAARDINGEN – Hoogvliet sloopt zijn vestiging bij het station in Vlaardingen om ruimte te maken voor nieuwbouw. Tijdens de sloop en nieuwbouw kunnen klanten van Hoogvliet terecht bij een noodsupermarkt.

Het gaat om de vestiging aan de Parallelweg in het centrum van Vlaardingen, zo schrijft del lokale editie van AD. Eind dit jaar begint de sloop, waarna er over twee jaar een gloednieuwe winkel moet staan met 39 appartementen erboven. Deze worden ontwikkeld in samenwerking met woningstichting Waterweg Wonen. Bewoners kunnen op het dak parkeren, klanten van de supermarkt in de garage onder de supermarkt.

Noodsupermarkt is eerder gebruikt door Hoogvliet

Volgens Riny Kouwer van Hoogvliet is de operatie hoognodig. ‘Onze huidige winkel in Vlaardingen is op. De lagen boven de zaak staan al jaren leeg en het is niet het fraaiste pand van de stad’, zegt hij in de krant. De noodwinkel die wordt ingezet komt aan de andere kant van het spoor. Het betreft een noodsupermarkt die door Hoogvliet eerder in Zoetermeer is gebruikt.

Nieuwbouw wordt groter dan bestaande supermarkt

Gaandeweg het traject is het ontwerp van de nieuwbouw gewijzigd, na overleg met politiek en omwonenden, vertelt Kouwer. De huidige winkel is volgens de database Distrifood Dynamics 1557 vierkante meter groot met zeventien kassa’s. De nieuwbouw wordt groter, zo schrijft AD.

Reageer op dit artikel