nieuws

Lidl bouwt eigen mobiel betaalsysteem

Branche & Bedrijf 10536

Lidl bouwt eigen mobiel betaalsysteem
Foto: Lidl

NECKARSULM – Lidl komt onder de naam Lidl Pay met een eigen betaalsysteem voor op mobiele telefoons. De dienst moet actief worden in alle Europese landen waar de discounter actief is.

Daarmee gaat Lidl de slag aan met technologiereuzen als Apple en Google, zo meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. Lidl zou er weinig trek in hebben om zich over te geven aan de macht van deze bedrijven en geeft er de voorkeur aan zijn eigen techniek te introduceren. ‘Lidl Pay is een feature die wij onze klanten in de toekomst willen aanbieden’, zo wordt een woordvoerder van Lidl geciteerd.

Lidl Pay wordt stapsgewijs uitgerold

De uitrol van het betalen met de mobiele telefoon via Lidl Pay moet stapsgewijs worden ingevoerd. Spanje zou daarbij de primeur krijgen. Lidl rolt al langer stapsgewijs zijn interactieve Lidl Plus-app uit die klantentrouw moet versterken. Deze app communiceert via qr-codes met de kassa’s van de discounter. Lidl Pay wordt als digitale portemonnee aan deze app toegevoegd.

Digitale klantenkaart nog niet actief in Nederland

Lidl Plus, een digitale klantenkaart, is in Nederland nog niet actief. Afgelopen maand werd de dienst op de Duitse thuismarkt gelanceerd.

Reageer op dit artikel