nieuws

Klaas de Boer nieuwe Vomar-inkoopdirecteur

Branche & Bedrijf 6057

Klaas de Boer nieuwe Vomar-inkoopdirecteur
Klaas de Boer

ALKMAAR – Klaas de Boer is benoemd tot directeur buying & merchandising van supermarktketen Vomar. De Boer was tot voor kort unitmanager vers bij Jumbo.

Klaas de Boer (49) zal per 29 juli 2019 in dienst treden bij Vomar. Hij gaat leiding geven aan de inkoop- en assortimentsactiviteiten van de gehele supermarktketen. Aan het eind van het jaar bestaat Vomar uit 69 vestigingen en 6500 medewerkers.

Van Haren: ‘Buitengewoon verheugd’

‘Vomar heeft volgens cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen na 2017 en 2018 ook de eerste helft van 2019 afgesloten met de grootste autonome omzetgroei in de supermarktbranche in Nederland. We investeren volop in het mogelijk maken van toekomstige groei, onder andere door het openen van een nieuw distributiecentrum voor versartikelen in Alkmaar begin oktober, het toevoegen van liefst vier nieuwe filialen op de bestaande 65 uiterlijk in november van dit jaar, maar ook door het verdubbelen van de productiecapaciteit van onze eigen centrale warme bakkerij in Alkmaar begin 2020’, aldus Vomar-ceo Aart van Haren. ‘We zijn buitengewoon verheugd dat we Klaas de Boer bereid hebben gevonden ons directieteam te komen versterken en zijn ervan overtuigd dat zijn grote ervaring en expertise op commercieel gebied voor nog meer tevreden klanten zal gaan zorgen.’

Klaas de Boer

De Boer beschikt volgens Vomar over ‘zeer veel’ ervaring in retail, inkoop en categorymanagement. Als zoon van een supermarktondernemer begon hij zijn carrière bij Superunie in de inkoop van vooral versartikelen. Na een periode bij Sligro als hoofd category management voor Prisma, vervulde De Boer dezelfde functie ruim 5 jaar succesvol bij Deen supermarkten. Vervolgens was hij een aantal jaren inkoopdirecteur voor versartikelen bij Bijeen. De laatste zes jaar werkte De Boer bij Jumbo, waar hij als hoofd inkoop en tot voor kort als unitmanager vers jaren van grote groei heeft meegemaakt. Eind mei is zijn vertrek bij de keten uit Veghel bekendgemaakt. Dit zou ‘in goed overleg‘ zijn gegaan. Tot zijn nevenactiviteiten behoorde het lidmaatschap van de raad van advies van Industributie, een activiteit van Foodmagazine.

Reageer op dit artikel