nieuws

Jumbo rekent op zeven nieuwe locaties

Branche & Bedrijf 4294

Jumbo rekent op zeven nieuwe locaties
Jumbo Kuipers Denekamp. Foto: Ronald Hissink

VEGHEL – Jumbo verwacht dit najaar nog uit te breiden met vijf nieuwe supermarkten en twee winkels van gemaksketen Jumbo City.

Dat meldt Jumbo in het persbericht over de halfjaarcijfers. De onderneming meldt onverminderd door te gaan met investeren in het winkelbestand. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn twintig supermarkten van de Jumbo-formule volledig vernieuwd. In het tweede deel van het jaar volgen nog twintig vestigingen.

44 nieuwe supermarkten voor Jumbo

Tussen januari en juni zijn 44 winkels toegevoegd aan het winkelbestand. Dit betreft vooral voormalige Emté-supermarkten, maar ook de winkels van de van Plus overgestapte ondernemer Geert Benders en de opening van de zevende Jumbo Foodmarkt, die in Leidschendam is geopend. Jumbo City heeft op dit moment zeven vestigingen, waarbij Den Bosch als eerste plaats twee winkels van de gemaksformule heeft gekregen.

Vijf nieuwe Jumbo’s en twee nieuwe Jumbo City’s

Jumbo meldt nu dit najaar uit te breiden met vijf nieuwe supermarktlocaties en twee nieuwe vestigingen voor Jumbo City. Daarnaast werd gisteren bekend dat Jumbo de regionale keten Agrimarkt wil overnemen. Deze overname moet nog worden goedgekeurd door kartelwaakhond ACM. Over de ombouw van deze winkels meldt Jumbo derhalve nog niets.

La Place groeit door naar 105 vestigingen

Ook bij La Place zet Jumbo in op verdere groei van het aantal vestigingspunten. De enkele jaren geleden overgenomen horecaformule beschikt sinds vorige maand over een flagshipstore in de Kalverstraat in Amsterdam en opende een vestiging op het vliegveld van Barcelona. De komende maanden staan onder meer nog openingen in Madrid en Roosendaal op het programma, waardoor het totale aantal La Place-vestigingen op 105 uitkomt.

Reageer op dit artikel