nieuws

Jonge serie-overvallers blijven zwijgen

Branche & Bedrijf 1444

Jonge serie-overvallers blijven zwijgen
Foto: Pixabay

ARNHEM/LENT – Justitie eist celstraffen tot 15 maanden jeugddetentie tegen drie jongeren die worden verdacht van onder meer een gewelddadige overval op een filiaal van Jan Linders in Lent.

Een van de drie, een 16-jarige jongen uit Nijmegen, moet wat betreft justitie vijftien maanden de cel in waarvan vijf voorwaardelijk voor zijn betrokkenheid bij drie overvallen op supermarkten in de omgeving van Nijmegen vorig jaar, waaronder een zeer gewelddadige in Lent. Tegen een 16- en een 17-jarige plaatsgenoot eist de officier  van justitie 12 maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Zij worden verdacht van twee overvallen. De zaak tegen een vierde verdachte is aangehouden, de reclassering maakt nog een rapport op. De identiteit van een vijfde verdachte is nooit  achterhaald, meldt De Gelderlander.

Serie overvallen

Het betreft een serie overvallen op supermarkten. Jan Linders in Lent, Lidl Nijmegen, Jumbo Malvert en Jumbo Groesbeek waren daarvan het slachtoffer. De overvallen gingen met veel geweld gepaard. Het Jan Linders-filiaal in Lent (gemeente Nijmegen) werd op een zaterdagochtend vorig jaar november om 6.00 uur door met witte maskers vermomde daders overvallen. Op dat moment waren al zeven personeelsleden bij de Jan Linders-vestiging aan de Frankrijkstraat aanwezig. Zij werden door vier daders onder bedreiging van messen en bijlen naar binnen gedreven en opgesloten. De daders gingen er met €30.000 vandoor.

Serie overvallen

Bij een overval in Groesbeek, diezelfde maand, werd ook gedreigd met messen en bijlen en werden de medewerkers vastgebonden. Hetzelfde gebeurde die maand ook bij een Lidl en een maand eerder  was de Jumbo-vestiging in Malvert al overvallen. Na de overval in Lent zijn diverse super beveiligers gaan inzetten.

Zwijgrecht

Tijdens   de twee dagen durende rechtszaak vertelden medewerkers van de getroffen supermarkten wat de overvallen voor impact hadden. De verdachten aan de andere kant, beroepen zich op hun zwijgrecht en hebben tijdens de behandeling van de zaak niets over de overvallen willen zeggen. De jeugdkamer van de rechtbank in Arnhem doet 26 juli uitspraak.

 

 

Reageer op dit artikel