nieuws

Bouw Jan Linders in Wageningen stap dichterbij

Branche & Bedrijf 1707

Bouw Jan Linders in Wageningen stap dichterbij
Foto: Shutterstock

WAGENINGEN – De Raad van State heeft in een voorlopige voorziening bezwaren van een lokale Jumbo-supermarkt tegen de bouw van een nieuwe Jan Linders in Wageningen afgewezen. Daardoor komt de bouw van de nieuwe supermarkt een stap dichterbij.

Het betreft de bouw van een nieuwe supermarkt voor Jan Linders op een terrein aan de Geertjesweg in Wageningen waar eerder een uitvaartcentrum stond. Het is de eerste vestiging voor de supermarktketen in de plaats. De gemeenteraad in Wageningen ging een jaar geleden al akkoord met de bouw. De winkel moet de eerste supermarkt van Jan Linders worden boven de rivieren.

Spoedprocedure bij de Raad van State

Hoewel na opening van de Jan Linders-supermarkt een kleine Spar in de buurt gaat sluiten, stuitte het besluit van de gemeenteraad toch op verzet van lokale winkeliers. Jumbo-ondernemer George Verberne spande een spoedprocedure aan bij de Raad van State om de komst van de supermarkt te blokkeren. De winkel van Verberne is op 1,5 kilometer van de beoogde Jan Linders gevestigd.

‘Bouw Jan Linders bedreiging voor winkeliers’

De spoedprocedure diende eind juni. Tijdens de zitting noemde Verberne de bouwplannen niet alleen een bedreiging voor zijn eigen winkel, maar ‘zeker ook voor de andere winkeliers in winkelcentrum Tarthorst’. Eerder diende hij al vergeefs bezwaren in bij de gemeente Wageningen.

Raad van State wees bezwaren van de hand

Volgens de Raad van State is er echter weinig reden om te denken dat de komst van de nieuwe supermarkt voor grote problemen gaat zorgen.  Het betreft een voorlopige voorziening, wat betekent dat de weg naar een bodemprocedure nog open staat.

Reageer op dit artikel