nieuws

AH’er Gubbels sluit deuren in Panningen

Branche & Bedrijf 3999

AH’er Gubbels sluit deuren in Panningen
Archieffoto Raadhuisplein Panningen (2015). Albert Heijn en Lidl zijn er naast elkaar gevestigd.

PANNINGEN – AH-ondernemer Paul Gubbels en Albert Heijn sluiten begin oktober de winkel aan het Raadhuisplein in Panningen.

De circa 50 personeelsleden hebben het slechte nieuws volgens De Limburger recent ontvangen. Op het Facebook-account van de winkel is het vertrek donderdagochtend nog niet gemeld. Het is nog onduidelijk wat met het lege AH-pand gaat gebeuren.

Bron: Distrifood Dynamics

‘Doelstellingen niet gehaald’

Centrummanager Jan Bouten geeft aan dat Paul Gubbels de doelstellingen niet heeft gehaald. Wel zegt hij tegen de krant dat hij het jammer vindt. ‘We betreuren het zeer dat zo’n kwaliteitswinkel verdwijnt’, aldus Bouten. Aan de andere kant wijst hij op de vele concurrentie in Panningen. Uit gegevens van Distrifood Dynamics blijkt dat onder meer Lidl, Jan Linders en Jumbo in het Limburgse dorp zijn vertegenwoordigd. Bouten zegt dat de parkeerdruk groot is door de aanwezigheid van zowel Lidl als AH in het koopcentrum. Ook wethouder Paul Sanders (VVD) zegt het ‘echt heel jammer’ te vinden tegen De Limburger. Wel zag hij het enigszins aankomen, ook vanwege de bereikbaarheid van het centrum en het gebrek aan parkeergelegenheid.

Gubbels: ‘Eerst zaak netjes afwikkelen’

Gubbels zelf wil de exacte reden van het vertrek uit Panningen niet geven. Hij geeft aan de zaak eerst netjes te willen afwikkelen. Hierbij kijkt de ondernemer bijvoorbeeld of een deel van het personeel in andere filialen van de marktleider aan de slag kan. Gubbels begon 4 jaar geleden als ondernemer in de betreffende AH-supermarkt. Een jaar daarvoor is er nog discussie geweest over verplaatsing van de winkel, blikt De Limburger terug. Onder meer het centrummanagement en de winkeliersvereniging staken daar een stokje voor, uit angst voor leegloop in het centrum.

Reageer op dit artikel