nieuws

AH Zwijndrecht weer open na plofkraak

Branche & Bedrijf 965

AH Zwijndrecht weer open na plofkraak
Archieffoto van een plofkraak, bij AH Stadskanaal. Foto: Huisman Media

ZWIJNDRECHT – Het filiaal van Albert Heijn is maandag weer open gegaan na drie dagen gesloten te zijn geweest door een plofkraak waarbij een geldautomaat in de buitengevel werd opgeblazen.

Het AH-filiaal Walburg aan het Hof van Holland heropende maandagochtend, liet de winkel op zijn Facebook-pagina weten. ‘Het afgelopen weekend hebben wij keihard gewerkt om onze winkel weer netjes te krijgen én dat is gelukt! Vanaf morgen zijn wij weer open met onze gebruikelijke openingstijden. Wij hopen u graag te zien!’

Veel schade aan AH

Bij de plofkraak, die vorige week donderdagavond plaatsvond, raakte de gevel van de supermarkt zwaar beschadigd. Het deel van de gevel, dat grenst aan het magazijn, moest zelf worden gesloopt. Het betreft een hoek van zeker 10 bij 2 meter, meldde het AD. De plofkraak activeerde bovendien de sprinklerinstallatie waardoor een groot deel van de winkelvoorraad moest worden afgeschreven en zijn, deels naar de voedselbank, afgevoerd.

Geldautomaat komt niet terug

De geldautomaat van ABN Amro in de buitengevel van de AH keert na de plofkraak niet terug, schrijft de krant. Volgens ABN AMRO zijn in de buurt voldoende automaten. Die zijn onder meer in de AH en Hema in het winkelcentrum te vinden, dat ’s nachts is afgesloten. Bovendien was de nu opgeblazen automaat ruim een jaar gelden al eens doelwit. Toen moesten woningen worden ontruimd vanwege de vrees niet ontplofte explosieven.

 

Reageer op dit artikel