nieuws

Bun (AH) meldt zondagsopening aan klanten

Branche & Bedrijf 2257

Bun (AH) meldt zondagsopening aan klanten
Foto: Koos Groenewold

KAMPEN – AH franchiser Bun meldt dat zijn filialen in Kampen nu ook op zondag zijn geopend.

‘Afgelopen donderdagavond is een historisch besluit gevallen in gemeente Kampen. Na jarenlange discussie over de zondagsopenstelling is 4 juli jl. het definitieve besluit genomen. De gemeente Kampen heeft zowel de voorstanders als de tegenstanders aangehoord en daarna een weloverwogen besluit genomen om supermarkten op zondag open te laten gaan’, aldus de directie van Bun op de website.

Vanaf 21 juli open

De filialen gaan vanaf 21 juli open op zondag. De winkels zullen van 12:00 uur tot 18:00 uur open zijn. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat de kerkdienst in de ochtend hinder ondervindt van de winkelopeningen van supermarkten in Kampen.

Politieke doorbraak

De politiek doorbraak in Kampen kreeg de steun van een ruime meerderheid in de raad. Alleen Christenunie, SGP en Kampen Sociaal stemden tegen. In oktober 2017 nam D’66 het initiatief. Vanaf 14 juli mogen supermarkten van 12 tot 18 uur open.

 

Reageer op dit artikel