nieuws

Winkeldief steelt kar vol Ben & Jerry’s

Branche & Bedrijf 1509

Winkeldief steelt kar vol Ben & Jerry’s
De ijsdief laadde een winkelwagen vol ijs. Foto: Video Bureau Hengeveld.

UTRECHT/NIEUWEGEIN – De politie jaagt op een winkeldief die met een winkelwagen vol met Ben& Jerry’s-IJs een Nieuwegeinse Albert Heijn uitliep.

De man, die was vergezeld door ten minste een handlanger, laadde in een paar minuten tijd  een winkelwagen vol met Ben&Jerry’s  ijs.  Volgens de politie werd zeker het halve schap leeggehaald. Vervolgens verliet hij breed lachend de winkel door een kassapoortje van een onbemande kassa dat door een handlanger open was gezet. Ook leidde deze vrouw een winkelmedewerker af om zo ontdekking te voorkomen. Mede daardoor heeft niemand de man in de gaten.

Derde handlanger

Dat blijkt uit beelden van de beveiligingscamera’s die het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht woensdagavond liet zien. De politie leidt uit de beelden af dat er vermoedelijk ook nog een derde dader bij de Ben&Jerry’s-ijsdiefstal was betrokken. Het betreft een man die medewerkers bij de servicebalie afleidt. Deze is onherkenbaar gemaakt omdat de politie niet 100 procent zeker is dat hij medeplichtig is.

Politie hoopt op tips

Het betreft bij de twee wel herkenbare daders om volgens de politie licht getinte personen. De man, met verzorgde snor en baard, is naar schatting tussen de 30 en 35 jaar. De vrouw wordt op 25 tot 35 jaar geschat. Hoewel de diefstal augustus vorig jaar plaats had, hoopt de politie dat de uitzending tips oplevert die naar de daders leiden.

Bekijk hier de video van de  brutale  diefstal:

 

Reageer op dit artikel