nieuws

AH-winkels heropenen na forse kassastoring

Branche & Bedrijf 1827

AH-winkels heropenen na forse kassastoring
Foto: Bert Jansen

ZAANDAM – Albert Heijn kampte voor de tweede keer in korte tijd met een landelijke kassastoring, waardoor sommige vestigingen de deuren gesloten houden. Inmiddels is de oplossing gevonden.

Sommige supermarkten van de marktleider hielden vanmorgen de deuren gesloten, andere winkels meldden op social media dat klanten nog terecht konden bij zelfscankassa’s. Het is nog niet duidelijk hoeveel vestigingen van Albert Heijn dicht waren. Rond kwart over negen werd gemeld dat de oplossing van de storing was gevonden en betalen in tientallen winkels weer mogelijk was. Inmiddels is de situatie weer genormaliseerd.

Geen verband met KPN-storing van maandag

De landelijke storing bij de grootgrutter uit Zaandam volgt een dag na een grote netwerkstoring bij KPN, waardoor onder meer hulpdiensten en noodnummers lange tijd niet bereikbaar waren. Volgens de zegsvrouw van Albert Heijn staan de problemen bij de supermarkt en het telecombedrijf volledig los van elkaar. Albert Heijn maakt voor bepaalde systemen wel gebruik van het netwerk van KPN.

Kassastoring bij bedieningskassa’s

Albert Heijn had met Pinksteren al te maken met een grootschalige pinstoring. Toen konden klanten alleen contant betalen en werkte ook zelfscan niet. Dit leidde tot veel chaos in supermarkten en ook tot sluiting van winkels. Aangezien het nu wel mogelijk was om via zelfscan te betalen, lijkt de storing van vandaag een andere. In totaal werd ongeveer de helft van de supermarkten van Albert Heijn door de storing getroffen.

Exacte oorzaak en derving vorige storing onduidelijk

Albert Heijn liet na de vorige storing aan Distrifood weten nog niet precies te weten wat de exacte oorzaak was en hoe groot de schade was. ‘Op dit moment doet KPN onderzoek naar de achterliggende oorzaak van de storing. We hebben nog geen beeld van de precieze schade. Binnenkort gaan we in ieder geval met KPN om de tafel om deze storing te evalueren en te bespreken hoe we een dergelijke onderbreking van het pinverkeer kunnen voorkomen’, zei woordvoerder Ronald van der Aart.

Reageer op dit artikel