nieuws

Jumbo: ‘Komst Jan Linders bedreigt Tarthorst’

Branche & Bedrijf 9317

Jumbo: ‘Komst Jan Linders bedreigt Tarthorst’
George Verberne (archieffoto Jan Willem Schouten)

WAGENINGEN – Jumbo-ondernemer George Verberne maakt bezwaar bij de Raad van State tegen de komst van Jan Linders naar Wageningen. De nieuwe supermarkt vormt volgens Verberne een bedreiging voor zijn eigen supermarkt en de andere winkeliers in winkelcentrum Tarthorst.

Dinsdag dient de spoedprocedure bij de Raad van State in Den Haag tegen de gemeente Wageningen, die de komst van de nieuwe supermarkt wil toestaan. Dat meldt de Gelderlander dinsdagochtend. De Jumbo-ondernemer gaat zelf naar Den Haag toe om de spoedprocedure bij te wonen.

1,5 kilometer afstand

Verberne heeft zelf een Jumbo-supermarkt in het Wageningse winkelcentrum Tarthorst. De nieuwe Jan Linders moet op de hoek van de Geertjesweg en Nobelweg komen, zo’n 1,5 kilometer van Tarthorst verwijderd. De Jumbo-ondernemer noemt dit niet alleen een bedreiging voor zijn eigen winkel, maar ‘zeker ook voor de andere winkeliers in winkelcentrum Tarthorst’, aldus de Gelderse krant. Eerder diende hij al bezwaren in bij de gemeente Wageningen, maar zonder resultaat. De gemeente verdedigt de komst van Jan Linders met het feit dat de deuren van de Spar-supermarkt aan de Geertjesweg zullen sluiten.

Screenshot uit Distrifood Dynamics. De Spar aan de Geertjesweg zal sluiten als Jan Linders opent. Aldi blijft wel bestaan. De nieuwe supermarkt ligt op 1,5 kilometer van Jumbo Wageningen Verberne.

Wageningse studenten

Winkels in de Tarthorst ondervinden volgens Verberne nu al hinder van onder meer de AH To Go-vestigingen op de Wageningen Campus. Ook stelt hij volgens de Gelderlander dat er onvoldoende rekening is gehouden met het grote aandeel studenten in de Wageningse bevolking. De winkelomzet wordt daardoor gedrukt en er wordt onvoldoende rekening mee gehouden bij het berekenen van de supermarktbehoefte in de Gelderse stad.

Jan Linders boven de rivieren

Jan Linders kondigde zijn eerste supermarkt boven de grote rivieren een jaar geleden aan. Momenteel is de winkel in Arnhem-Zuid het meest noordelijk gelegen, maar die is net onder de Rijn gevestigd. De supermarktketen wil eind 2019 de deuren openen.

Reageer op dit artikel