nieuws

Veel bezwaar verhuizing Hoogvliet Hilversum

Branche & Bedrijf 1517

Veel bezwaar verhuizing Hoogvliet Hilversum
Foto: Shutterstock

HILVERSUM – Het plan van Hoogvliet om de vestiging aan de Bosdrift in Hilversum te verhuizen naar een garagepand stuit op veel verzet in de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders steunde het plan juist.

De bezwaren bleken deze week tijdens een bijeenkomst van de  raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Wonen. De situatie is apart omdat de verhuizing van de supermarkt juist een proefproject vormde voor een nieuwe aanpak van de  manier waarop vergunningen rondom de Omgevingswet werden aangepakt. Doel daarvan is dat de initiatiefnemer zelf alle mogelijkheden bekijkt en de gemeenteraad in een vroeg stadium wordt betrokken in alle plannen, zo schrijft de Gooi en Eembode. 

Beste scenario winkelvoorziening

Van dat laatste is echter weinig gekomen. Sinds een debatavond in april 2018 was het stil rondom dit onderwerp to het college van burgemeester en wethouders zich vorige maand achter het plan opstelde. ‘De voorgestelde verplaatsing wordt gezien als het beste scenario om de winkelvoorziening in de wijk te behouden’, was de mening van het Hilversumse college.

Hoogvliet vertrekt nog liever dan niet verhuizen

Bij de raadscommissie kwamen verschillende bezwaarmakers aan het woord, waaronder exploitant Jan Jongerius van de gelijknamige supermarkt in Hilversum. Uiteindelijk bleek dat eigenlijk geen enkel lid van de raadscommissie voor het plan was en liever uitbreiding op de huidige locatie ziet. Hoogvliet ziet dat echter niet zitten en gaf aan liever de buurt te verlaten dan op de huidige locatie te blijven.

Reageer op dit artikel