nieuws

Tegenslag voor plannen Jan Linders in Mook

Branche & Bedrijf 3726

Tegenslag voor plannen Jan Linders in Mook

MOOK – Jan Linders heeft opnieuw een tegenslag te verwerken gekregen bij zijn pogingen een nieuwbouwsupermarkt te mogen openen in het Limburgse Mook. De rechtbank in Roermond heeft het beroep van de lokale Plus tegen de bouw gegrond verklaard.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Eerder hield de lokale Plus-ondernemer Wim Voet al een handtekeningenactie tegen de mogelijke komst van Jan Linders. Volgens Voet is Mook te klein voor twee supermarkten. Bij de rechtbank in Roermond diende hij recent een bezwaar in tegen de door de gemeente verleende omgevingsvergunning, waarover een eerder protest door de gemeente was afgewezen.

Onvoldoende parkeerplaatsen

Volgens Plus zijn er in de plannen van Jan Linders onvoldoende parkeerplaatsen voorzien, waardoor de omgevingsvergunning nooit verstrekt had mogen worden. Ondernemer Voet vindt daarbij nu de rechtbank in Roermond aan zijn zijde. De gemeente Mook en Middelaar moet nu na de uitspraak van de rechtbank een deel van haar huiswerk overdoen.

Eerder onenigheid over komst van discounter

Jan Linders is niet de eerste keten die onderdeel is van een supermarktruzie in het dorp. Plus-ondernemer Voet ging eerder al de strijd aan tegen de komst van een discounter. Die plannen gingen niet door, vanwege welstandsregels voor het ontwerp van het gebouw. Mook wilde niet de uitstraling accepteren die Aldi of Lidl wenste.

Reageer op dit artikel