nieuws

Strijd om supermarkt laait op in Hattem

Branche & Bedrijf 3102

Strijd om supermarkt laait op in Hattem

HATTEM – De strijd om een Hattemse  supermarktlocatie lijkt op te laaien nu de Hattemse ondernemersvereniging Havo, samen met Aldi, met een alternatief plan komt.

De Hattemse ondernemers zien graag dat een derde supermarkt aan het Uilennest komt en niet aan de Populierenlaan op ’t Veen, een bedrijventerrein. De ondernemersvereniging presenteerde daartoe maandag haar plan samen met Aldi, Rha Adviseurs voor Leefruimte en Dedem Architectuur, meldt Omroep  Gelderland. In dat plan moet een derde supermarkt (Aldi) met parkeergarage komen op de plek van de huidige Van Heemstraschool aan het Uilennest.

Gemeente heeft ander plan

Het plan druist in tegen de wens van de gemeente. De raad heeft al besloten dat er een derde supermarkt, een Lidl, aan het Algemene Veen komt, aan de rand van een bedrijventerrein. Politici die bij de presentatie van het nieuwe plan waren, hielden zich op de vlakte, meldt Omroep Gelderland. Behalve de PvdA die zich op Twitter voorstander van de komst van Lidl naar de Populierenlaan.

‘Oorlog’ laait op

Met de presentatie van de plannen laait de Hattemse supermarktoorlog weer op. AH en Boni, alleenheersers in het 12.000 inwoners tellende Hattem, ageren al jaren fel tegen de gemeentelijke plannen voor een Lidl aan de Populierenlaan. De gemeenteraad op haar beurt stemde juni 2018 al unaniem tegen een ander plan voor nieuwbouw van een Aldi. De provincie Gelderland deed eerder ook al een duit in het zakje en verleende geen ontheffing die de komst van een vestiging van Lidl op het bedrijventerrein mogelijk maakt.

Reageer op dit artikel