nieuws

Poiesz doneert ruim  €50.000 voor vogels

Branche & Bedrijf 429

Poiesz doneert ruim  €50.000 voor vogels

OUDEGA – Poiesz Supermarkten doneert ruim €50.000 aan het Weide  Weelde Fonds dat zich inzet voor weidevogels en insecten.

De Friese supermarktketen haalde deze lente €51,394,48 binnen samen met leveranciers en klanten. Van speciale aanbiedingen, in samenwerking met leveranciers, is per verkocht product €0,10 gedoneerd aan het Weide Weelde Fonds. Daarnaast is er door klanten in alle winkels geld gedoneerd via de emballage automaat. Het Weide Weelde Fonds, een samenwerking tussen Weide Weelde Boerenzuivel en de Vogelbescherming, zet zich in voor de verbetering van de leefomstandigheden voor de weidevogels en nuttige insecten zoals de bij.

Zuivel

Overigens gaat er al sinds jaar en dag van elk verkochte verpakking van Weide Weelde Boerenzuivel 2 eurocent naar dit fonds dat een bijdrage levert aan diverse natuurprojecten bij boeren in Noord-Nederland. Aldus Poiesz in een persbericht. Dit is een blijvende actie van Weide Weelde Boerenzuivel. Via dit fonds worden jaarlijks tal van vogel- en natuurvriendelijke projecten gerealiseerd, waaronder de greppelplasdras van boer Jelle in Oudega (SWF).

Weides aantrekkelijker maken

Hier vond ook de uitreiking van de cheque plaats. Van het gedoneerde bedrag zullen binnenkort tenminste 6 projecten in het Noorden gerealiseerd gaan worden om boeren te helpen hun weides aantrekkelijker te maken voor weidevogels, bijen en diverse andere insecten.

 

Reageer op dit artikel