nieuws

Pistachenotenbende moet half jaar cel in

Branche & Bedrijf 708

Pistachenotenbende moet half jaar cel in

ZWOLLE – De rechtbank in Zwolle heeft vier leden van de zogenoemde pistachenotenbende veroordeeld tot celstraffen van vier tot zes maanden. Het kwartet geboren Roemenen stal tientallen zakken pistachenoten bij supermarkten in Zwolle, Deventer en Staphorst, met een bijzondere voorkeur voor Lidl-nootjes.

De veroordelingen zijn in lijn met de eisen van de officier van justitie van enkele weken geleden. De vier, twee stelletjes,  worden door justitie verantwoordelijk  gehouden voor een serie winkeldiefstallen in Oost-Nederland. De rechter veroordeelde drie van de vier tot zes maanden cel, de vierde persoon moet vier maanden naar de gevangenis. Hij wordt van drie diefstallen en een poging beschuldigd, de andere drie van vier geslaagden diefstallen.

We zijn arme mensen

Tijdens de rechtszaak gaf één van de verdachten aan waarom het viertal op grote schaal pistachenootjes stal. ‘We zijn arme mensen. Voel me schuldig, wil mijn excuses aanbieden en we zijn bereid alles vandaag nog te betalen’, zo wordt de 42-jarige Ion geciteerd door dagblad De Stentor.

Buit in Hoogeveen, Staphorst en Zwolle

Eind februari werden in twee weken tijd circa 13 winkeldiefstallen gepleegd waarbij het opviel dat er vooral grote  partijen pistachenoten werden gestolen. De officier van justitie houdt de bende verantwoordelijk voor vijf van deze diefstallen. De vier liepen eind  februari bij een winkeldiefstal in een Lidl in Deventer tegen de lamp. Hun auto lag vol met levensmiddelen, waaronder tientallen zakken pistachenoten van eerdere winkeldiefstallen die dag. Die waren buitgemaakt bij Lidl-filialen in Zwolle en Staphorst en bij een Aldi in Hoogeveen.

Al honderd dagen in voorarrest

De vier zitten zaten bij de behandeling van de zaak twee weken geleden al honderd dagen vast. Die tijd gaat af van de veroordeling door de rechter.

 

Reageer op dit artikel