nieuws

Picnic test levering aan zakelijke markt

Branche & Bedrijf 2339

Picnic test levering aan zakelijke markt

AMSTERDAM – Picnic begint vandaag in Hoofddorp, Leiden en Zoetermeer met de levering van boodschappen aan de zakelijke markt.

Het betreft een pilot waarbij bedrijven die voor 13.00 uur in de app bestellen, hun boodschappen de volgende ochtend tussen 9.00 en 13.00 uur ontvangen. ‘Er was veel vraag vanuit bedrijven of ze bij ons konden bestellen, maar ze wilden de boodschappen dan wel ’s ochtends bezorgd krijgen’, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Daarom starten we nu in Leiden, Zoetermeer en Hoofddrop met deze ochtendbezorging, zodat men via Picnic de lunch kan laten bezorgen en zelf geen tijd kwijt is met naar de winkel gaan.’

Eventuele landelijke uitrol

De proef is bedoeld om te peilen hoe groot de interesse is bij het bedrijfsleven voor ochtendbezorging van boodschappen. Muller: ‘We gaan nu dus uitbreiden naar bedrijfsterreinen met onze bezorging. Met alle feedback die we tijdens de pilot van bedrijven krijgen kunnen we het aanbod verder verbeteren voor een eventuele landelijke uitrol.’ Voor de zakelijke markt worden aparte pagina’s gebouwd binnen de bestelapp.

AH en Jumbo ook actief op zakelijke markt

Picnic is niet de eerste supermarktketen die inzet op de zakelijke markt. Albert Heijn lanceerde in 2017 al speciaal assortiment voor het bedrijfsleven. Een jaar eerder begon Jumbo in Eindhoven met een test met een onlinebestelomgeving voor zakelijke klanten. Supermarkten concurreren bij de levering van boodschappen met groothandels als Makro.

Reageer op dit artikel