nieuws

Picnic-runnersalaris knalt kwart omhoog

Branche & Bedrijf 6478

Picnic-runnersalaris knalt kwart omhoog

AMSTERDAM – Picnic heeft het uurloon van jonge medewerkers in korte tijd met zo’n 25 procent verhoogd. Een 18-jarige verdient er nu meer dan bij Albert Heijn.

Dat blijkt uit een analyse van Distrifood op vacaturesites als Young Capital. In april kreeg een Picnic-koerier van 18 of 19 jaar nog een uurloon van €5,69, begin juni is dat 24 procent hoger: €7,06. Het salaris ligt nu boven het uurloon van AH. Een 18-jarige vakkenvuller verdient daar €6,77.

Vanaf 19 jaar is het loon bij Picnic niet meer hoger dan bij AH. Wel heeft de websuper ook bij die leeftijdsgroepen verhogingen doorgevoerd sinds april. Een runner van 20 verdient niet meer €6,53, maar €8,10 per uur (+24%). Jongeren van 21+ krijgen 27 procent meer loon dan eerst: €10,07.

Michiel Muller bevestigt loonsverhoging

Michiel Muller bevestigt de verhoging. ‘Met 10 tot 30 procent’, aldus de Picnic-directeur. ‘Hier werken volwassenen. Zij moeten een gelijk loon verdienen en daarom willen we op termijn af van jeugdloon.’ Doordat supermarkten werken met jeugdloon zegt Muller moeite te hebben met de supermarkt-cao.

Vakbond houdt vragen over Picnic-runnersalaris

De kenner van het Picnic-dossier bij FNV is voor het ter perse gaan van Distrifood niet bereikbaar. Wel vraagt woordvoerder Silvia Pilger zich in een eerste reactie af hoe het loon is opgebouwd en welke sociale lasten Picnic afdraagt. Ze blijft erbij dat Picnic de supermarkt-cao moet volgen.

Reageer op dit artikel