nieuws

Onderzoek naar uitlekken duwfilmpje AH

Branche & Bedrijf 4964

Onderzoek naar uitlekken duwfilmpje AH
Screenshot Distrifood

ARNHEM – Albert Heijn is niet blij met het uitlekken van een filmpje van een bewakingscamera bij de vestiging aan de Velperbuitensingel in Arnhem. Wel werd naar aanleiding van de beelden een 41-jarige man aangehouden.

Het duwfilmpje is sinds woensdag op verschillende social media te zien en trekt veel aandacht. In de clip is te zien hoe een man in een rood shirt bij de Albert Heijn een gehandicapte jongen van achteren nadert en deze vervolgens een stevige duw geeft. De jongen komt daardoor ten val. De zaak speelde zich dinsdagmiddag af, waarna de politie op woensdagmiddag de 41-jarige man oppakte.

Albert Heijn niet blij met uitlekken

Op woensdag verscheen het filmpje van de mishandeling op verschillende social media en op de website Dumpert, wat volgens Albert Heijn niet had mogen gebeuren. ‘Hier zijn wij niet blij mee. De beelden zijn niet bedoeld voor online’, zo wordt een woordvoerder van de marktleider geciteerd in AD.

Buitenstaander kan niet zomaar bij beelden

Albert Heijn gaat een onderzoek instellen naar de manier waarop de interne camerabeelden publiek zijn geworden. Een woordvoerder van de politie snapt dit wel. ‘Een buitenstaander kan niet zomaar bij die beelden. Ik kan me voorstellen dat Albert Heijn dit intern gaat uitzoeken.’

Aanleiding duwpartij niet bekend

Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat. Ook wil de politie niets zeggen over de aanleiding voor de duwpartij.

 

Reageer op dit artikel