nieuws

Odin Breda heropent in tijdelijk pand na brand

Branche & Bedrijf 589

Odin Breda heropent in tijdelijk pand na brand
Odin Breda. Foto: Google Streetview

BREDA – Odin heeft zaterdag een tijdelijke winkel geopend in Breda.

De winkel op deze tijdelijke locatie is nodig omdat het oorspronkelijke pand aan de Ginnekenweg begin juni flink beschadigd is door brand.

250 meter verderop doorstarten

Het nieuwe pand ligt 250 meter van de afgebrande winkel vandaan, op Wilhelminastraat 24 te Breda. Dat meldt de bio-supermarkt in Breda op zijn website. ‘De tijdelijke winkel is weliswaar kleiner dan de oorspronkelijke, maar we zijn erg blij dat we op zo’n korte termijn kunnen doorstarten. Het kan zijn dat we in de eerste weken moeten improviseren, maar daar komen we samen vast wel uit.’

‘Herstel zal paar maanden duren’

De Odin-vestiging in Breda is de zondag na opening eenmalig open geweest van 12.00 tot 17.00 uur. ‘Omdat we dan ruim twee weken dicht zijn geweest’, zegt Odin-directeur Merle Koomans van den Dries erover tegen Biojournaal. ‘Zodat iedereen zijn/haar voorraadkast weer een beetje kan bijvullen.’ Het herstel van de oorspronkelijke supermarkt zal naar haar verwachting nog een paar maanden duren. Koomans van den Dries is zeer te spreken over de klanten en hun ‘hartverwarmende reacties’ en het aanbod van hulp vanuit allerlei hoeken. Wel hadden de Bredase klanten veel vragen, zegt de directeur.

Brand Odin Breda

De betreffende brand woedde op 5 juni kort na middernacht. De brandweer moest onder meer ramen en een veiligheidsdeur slopen om de brand te kunnen bestrijden. ‘Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar zoals het er nu uitziet is de materiële schade enorm’, zei Odin-directeur Merle Koomans van den Dries de dag erna. In alle vroegte heeft de biologische supermarktketen de Bredase winkelmedewerkers op de hoogte gebracht van het onheil. Daarvoor was ook mede-directeur Theo Boon al vroeg ter plaatse.

Reageer op dit artikel