nieuws

Odin Breda flink beschadigd door brand

Branche & Bedrijf 1640

Odin Breda flink beschadigd door brand
Odin Breda. Foto: Google Streetview

BREDA – Het filiaal van de biologische supermarktketen Odin in Breda is afgelopen nacht getroffen door een uitslaande brand die voor flinke schade zorgde.

De brand, die kort na middernacht woedde, heeft het filiaal aan de Ginnekenweg flink beschadigd. Dat laat Odin in een persbericht weten. De brandweer moest onder meer ramen en een veiligheidsdeur slopen om de brand te kunnen bestrijden. ‘Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar zoals het er nu uitziet is de materiële schade enorm’, zegt Odin-directeur Merle Koomans van den Dries.

Klanten informeren

Odin heeft in alle vroegte de  Bredase winkelmedewerkers op de hoogte gebracht van het onheil. Daarvoor was mede-directeur Theo Boon al vroeg ter plaatse. Gedurende dag zullen Odin-medewerkers aanwezig zijn om klanten en leden te woord te staan. ‘Klanten die vanochtend vroeg naar de winkel kwamen waren behoorlijk overstuur. We zullen er alles aan doen om onze Bredase klanten zo snel mogelijk weer van hun biologische boodschappen te voorzien’, aldus de Odin-directeur

Onbekende oorzaak

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak rond 0.35 uur in de nacht van dinsdag op woensdag. De brandweer schaalde de brand al snel op naar een zogenoemde middelbrand en bestreed het vuur met vier blusvoertuigen. De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling en de  straat werd afgesloten.

Naastgelegen winkels

Bewoners van bovenliggende woningen moesten hun huizen verlaten. Ook werden naastgelegen winkelpanden gecontroleerd door de brandweer. Rond 1.30 uur was de brand onder controle. Bij de brand  raakte niemand  gewond. Het is nog niet bekend hoe ernstig het Odin-filiaal is  beschadigd en wanneer het weer open kan. Op de  website van BN/De Stem zijn foto’s van de  brand en de ingeslagen ramen te zien. Odin kon nog niet melden wanneer de winkel weer open kan.

Reageer op dit artikel