nieuws

Nijmeegse AH verhuist na kwart eeuw strijd

Branche & Bedrijf 1548

Nijmeegse AH verhuist na kwart eeuw strijd
Foto: Shutterstock

NIJMEGEN – De Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen heropent op donderdag 11 juli in een nieuw pand verderop in de straat. Daarmee komt een definitief einde aan een strijd rond de verhuizing van de winkel die teruggaat tot 1993.

De nieuwbouw op een voormalig fabrieksterrein werd vorig jaar mogelijk na het besluit van de Raad van State om bezwaren van buurtbewoners en een concurrerende supermarkt van tafel te vegen. De eerste plannen voor deze verhuizing dateren van meer dan een kwart eeuw geleden. Op de nieuwe locatie beschikt de Albert Heijn over 500 vierkante meter extra winkelruimte. De huidige vestiging is 600 vierkante meter groot, tegen 1100 vierkante meter in de nieuwe winkel. Ook is bij de winkel ruimte voor 85 auto’s.

Personeelsbestand AH groeit na verhuizing

Supermarktmanager Han Rikken meldt in dagblad De Gelderlander dat het personeelsbestand groeit van 126 naar 145 mensen. In de nieuwe winkel ruimt AH meer ruimte in voor vers volgens de jongste formule van de marktleider.

Bestaande winkel sluit op 6 juli

De huidige winkel sluit op zaterdag 6 juli om 16.00 uur de deuren. Wat er met het pand gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Naast de vestiging zit een filiaal van Ekoplaza.

Reageer op dit artikel