nieuws

Marqts volledige raad van commissarissen weg

Branche & Bedrijf 5826

Marqts volledige raad van commissarissen weg

AMSTERDAM – De volledige raad van commissarissen van Marqt is opgestapt.

Dat heeft woordvoerder Vera Möhrlein bevestigd aan RTL Z. Naast president-commissaris Leendert van Driel en Marqt-oprichter Quirijn Bolle, zijn ook Jurriën Appers (Triodos), Helmer Schukken (SIV) en commissaris Annelies van der Vorm opgestapt.

Minder belang en invloed

De duurzame supermarktketen zegt zijn strategie en het toezicht aan te willen passen. Het opstappen van alle toezichthouders is het gevolg van de herstructurering, zegt Möhrlein. ‘Er is gekozen om de raad van commissarissen opnieuw te formeren.’ Op de voorzitter na bestond de Marqt-raad uit vertegenwoordigers van aandeelhouders, maar niet alle aandeelhouders waren vertegenwoordig. Marqt wil dat de commissarissen minder belangen en invloed hebben als aandeelhouder.

‘Marqt zoekt samenwerking en strategische allianties’

Wat het ‘heroverwegen van de strategie’ van Marqt betekent, is nog onduidelijk. Wel weet RTL Z te melden dat het management en de aandeelhouders bezig zijn met een ‘herijking’. Möhrlein: ‘Daarbij is ook aandacht voor samenwerking en strategische allianties in de markt en de financiële- en governancestructuur van de organisatie. De organisatie verwacht in het najaar meer duidelijkheid te kunnen geven over de uitkomsten van deze strategische verkenning.’

Joost Leeflang

Nog geen maand geleden werd bekend dat Marqt-ceo Joost Leeflang is vertrokken bij de retailer. Dit zou zijn vanwege een verschil van inzicht. Schriftelijk reageerde Möhrlein op het vertrek dat Marqt op zoek is naar een nieuwe ceo. Totdat er een nieuwe vaste invulling is gevonden, worden de taken van Leeflang door de directie waargenomen. Woordvoerder Möhrlein op vragen van Distrifood: ‘De directie wordt nu gevoerd door Tjibbe Bouma, Thijs Fleuren en Saskia Braam. Ook heeft een rationalisatie plaatsgevonden van het hoofdkantoor en is een aantal ondersteunende functies verdwenen.’

 

Reageer op dit artikel