nieuws

Klanten Albert Heijn kunnen weer pinnen

Branche & Bedrijf 907

Klanten Albert Heijn kunnen weer pinnen

ZAANDAM – Klanten van Albert Heijn kunnen vanmorgen weer met de pinpas betalen bij de supermarkten van de marktleider. De grootschalige pinstoring die de keten maandagmiddag trof, is vannacht verholpen.

‘Sinds gistermiddag konden onze klanten niet pinnen in onze winkels. Wij vonden dat uiteraard heel vervelend. Het probleem is verholpen, klanten kunnen nu weer pinnen’, aldus een woordvoerster van Albert Heijn. De oorzaak van het probleem was een technische storing. ‘Met KPN hebben we vannacht hard gewerkt om dit op te lossen.’

Chaos in en rond de winkels

De pinstoring zorgde voor chaos in en rond de winkels van Albert Heijn, waarbij medewerkers buiten de winkel klanten actief ontmoedigden om de supermarkt binnen te gaan. ‘We hebben maar drie kassa’s waar contant betaald kan worden, de wachttijd loopt daarom op tot een uur’, werd klanten van een AH-vestiging in Nijmegen vertelt. Bij de geldautomaat bij de supermarkt stond een lange rij van klanten die contant geld wilden opnemen. Bij andere supermarkten in de buurt was het door de pinstoring bij Albert Heijn drukker dan normaal.

AH sloot verschillende supermarkten

Verschillende vestigingen van Albert Heijn sloten maandag als gevolg van de pinstoring zelfs de deuren. Dit gold onder meer voor de AH XL in Tilburg en vestigingen van AH to Go op het Centraal Station in Utrecht. Bij andere winkels duurde de storing tot sluitingstijd. De storing gold niet alleen voor Albert Heijn, maar ook voor zusterketens Etos en Gall & Gall.

Firewall oorzaak van de storing

De storing deed zich maandagmiddag voor Een woordvoerder van KPN legde gisteren tegenover de NOS uit dat de storing bij de Ahold-bedrijven wordt veroorzaakt door een firewall die bij KPN wordt gebruikt. Deze voorziening filtert het dataverkeer om ‘foute’ data tegen te houden. Maar door de storing werden alle data geblokkeerd. Het is nog niet bekend hoeveel omzetschade Albert Heijn heeft opgelopen door de pinstoring.

Reageer op dit artikel